Zoeken

Kogelwerende vesten Algemeen gebruik

 | 

Kogelwerende vest Omega NIJ3A-09 zwart maat XL Kogelwerende vest Omega NIJ3A-06 Olijf maat XL

 Kogelwerende vest Omega NIJ4 Zwart maat XL
Kogelwerende vest Omega NIJ3A-06 Zwart maat XL

Kogelwerende vest Omega NIJ3A-06 Zwart maat XL
De Modulaire Omega vest FSDIP


Het onderzoek en de ontwikkeling.

De modulaire Omega vest FSDIP is niet zomaar een gewone kogelwerende vest die als zovelen uit het vuisten ontwikkeld werd. De buitendrager is een door 75 Tactical gepatenteerd draagsysteem die ontwikkeld werd op basis van de ervaring die door Duitse soldaten opgedaan werd in Afghanistan. Het Omega vest draagsysteem is in gebruik bij het Duitse leger. De Omega vest werd door soldaten en voor soldaten ontwikkeld om te kunnen voldoen aan alle verachtingen voor professioneel gebruik!
Wij hebben de buitendrager van de Omega vest tot FSDIP vest gekozen omdat dit draagsysteem over een aantal uitzonderlijk praktische eigenschappen beschikt.

Slechts twee verschillende maten.
Buikriem.


De Omega vest drager beschikt over een ruime buikriem die aan het achterste drager van het zachte ballistisch paneel is bevestigd. Hierdoor worden de zijkanten van het achterste zachte ballistisch paneel dicht bij de zijkant van de buik getrokken en biedt dit een zeer goede bescherming langs de zijkant. De buikriem is lang en rekbaar waardoor deze geschikt is voor een ruim assortiment van buiken! Immers hebben niet alle matrozen of boordpersoneel de ideale maten van een getrainde militair. De ruime mogelijkheden van de rekbare buikriem maken de Omega vest dan ook uitermate geschikt om als een algemene vest aan boord te voorzien voor een verscheidenheid van bemanning.
Instelbare draagbanden.


De schouder draagbanden zijn afzonderlijk aan te passen in functie van de grote van de drager


De zijbanden van het draagsysteem zijn op de rug in te stellen volgens de gewenste afmetingen. Ze zijn verbonden aan het snelle afwerpsysteem. De zijbanden zijn voorzien van de standaard 25 mm NATO bevestigingslinten waardoor er op de zijkanten verschillende accessoires kunnen bevestigd worden.


Als extra pluspunt zijn er aan beide zijkanten ook zakken ingewerkt die voorzien kunnen worden van standaard kleine beschermingsplaten tegen geweerkalibers.

Dit multifunctioneel aanpassen van de vest is natuurlijk uitermate geschikt voor militaire toepassingen waarbij men slechts twee maten nodig heeft. Dit is ook uitermate geschikt voor toepassingen op schepen waarbij de bemanning om de haverklap veranderd. Het grote model past voor vrijwel alle normaal gebouwde personen, terwijl het kleine model meer geschikt is voor kleine personen

Zakken voor harde beschermplaten.De Omega vest beschikt zowel voor- als achter over zakken waarin de standaard harde beschermingsplaten tegen geweerkalibers kunnen geplaatst worden. Voeg hierbij nog de mogelijkheid om in de zijbanden kleine standaard harde beschermingsplaten te plaatsen en men beschikt over een bescherming tegen geweerkalibers die kan bestaan uit vier harde ingewerkte platen. Dit is trouwens in conform met de kogelwerende vesten van het Amerikaanse leger. Deze Omega vest kan dus uitgerust worden om te weerstaan tegen de kogels van een Kalashnikov aanvalsgeweer.

Afneembaar laadplatform.Uitzonderlijk voor deze vest is dat ze beschikt over een gepatenteerd afneembaar draagplatform die vooraan met een clicksysteem en velcro aan de vest bevestigd wordt.


Dit is zeker van een praktisch nut vooral voor militair gebruik maar ook voor het gebruik op schepen.


Voor militair gebruik is het van groot nut dat een geladen draagplatform afgenomen kan worden als men een veilige zone binnen komt zonder dat men de vest moet uitdoen. Als hoofdregel geld immers dat men ALTIJD de vest moet dragen om beschermt te zijn.


Het afnemen van een geladen vestplatform biedt de mogelijkheid dat men het wapentuig kan afdoen terwijl men zijn beschermde vest aanhoud.


Aan boord van een schip is het niet zo evident om iedereen gewapend rond te laten lopen. Men kan de bemanning van een schip uitrusten met kogelwerende vesten waarbij men in laatste instantie ook de wapens ter beschikking stelt. Hierbij kan men de draagplatforms vooraf gaan laden en klaar leggen voor indien nodig. In deze situatie hoeft men enkel maar het geladen draagplatform opklikken en men beschikt onmiddellijk over een wapen met bijhorende munitie.
Voor speciale eenheden kan men zelfs verschillende laadplatforms klaar leggen met een verschillende lading waaruit men desgewenst kan kiezen. Dit systeem biedt het voordeel dat men niet beschikt over extra draagriemen zoals bij een chest rig.

Het afneembaar laadplatform kan ook uitgerust worden met andere accessoires zoals het nodige materiaal voor een journalist in oorlogsgebied.

Snel afwerpsysteem.De Omega vest is voorzien van een snel afwerpsysteem. Dit kan een voordeel zijn bij brand, explosie of als men overboord in het water valt. Indien men overboord valt in het water, met een vest die opgeladen is vol met munitie, dan kan men deze lading snel afwerpen om te beletten dat men onderwater zinkt en verdrinkt. Het afwerpsysteem kan aan de voorzijden en tevens ook aan de achterzijde geactiveerd worden. Door aan de lus te trekken valt de vest uiteen in verschillende delen.De afwerplus is echter voldoende beveiligd zodat bij een simpele hapering met de lus de volledige vest niet uit elkaar valt.

Ballistisch pakket.

De modulaire Omega vest FSDIP kan voorzien worden van een zacht ballistisch pakket in de voor- en achterzijde. Het doel van het zacht ballistisch pakket is dat het continu gedragen wordt en niet alleen een bescherming biedt tegen handvuurwapens tot het kaliber .44 magnum, maar de drager ook een algemene beschermen biedt zowel tegen kogels uit handvuurwapens als scherven van een granaat, glasscherven van ruiten, brand of zware schokken bij een explosie.
Dit zacht ballistisch pakket wordt vervaardigd door een Vlaamse bedrijven en biedt niet alleen een beschermingswaarde volgens de laatste NIJA3-010106 norm, maar is tevens ook getest volgens onze eigen FSDIP normen.

Dit pakket is een officieel gecertificeerd NIJA3-010106 pakket. Dit is een belangrijk voordeel indien er verzekeringsproblemen of burgerlijke aansprakelijkheid ingeroepen worden bij twijfel om de degelijke kwaliteit van dit ballistisch pakket te bewijzen. Dit ballistisch pakket behoort tot de beste in zijn soort!

Kortom, de modulaire Omega vest FSDIP, is een uitstekende kogelwerende vest voor het praktisch gebruik tegen piraterij op een schip.


verkoopsvoorwaarden


Aantal